Различни западни проучвания подкопават данните на ПекинСЗО оспорва методите за преброяване

...
Различни западни проучвания подкопават данните на ПекинСЗО оспорва методите за преброяване
Коментари Харесай

Китай обяви победа над COVID-19

Различни западни изследвания подкопават данните на Пекин
СЗО оспорва методите за преброяване на починалите

Анализи допускат до над 1,5 млн. умряли

Китайското държавно управление разгласи “решителна победа ” в борбата против COVID-19, потвърждавайки, че е основало “чудо в историята на човешката цивилизация ” в сполучливото ръководство на Китай през световната пандемия, предадоха международните организации.
Коментарите бяха направени на среща, управлявана от президента Си Дзинпин в петък. Правителството сподели, че повече от 200 милиона души са били лекувани от COVID-19 и че смъртността в Китай от ковид е с “най-ниското равнище в света ”.

Националната здравна комисия на Китай спря да разгласява данни за случаите на COVID-19 и смъртните случаи на 25 декември, откакто държавното управление ненадейно анулира драконовските политики за нулево равнище на ковид, които лимитираха придвижването в страната в продължение на съвсем три години.

На 9 февруари беше оповестено, че общо 83 150 души са умряли от COVID-19, което би било извънредно невисок % за страна, бореща се с вълна от разновидността “Омикрон ”. Но има доста други знаци, които допускат, че вирусът е раздрал Китай от декември, причинявайки доста по-голям брой болести и смъртни случаи, в сравнение с сочат формалните данни, разяснява “Гардиън ”.

Китайските управляващи регистрират единствено смъртните случаи от COVID-19, които се случват в лечебни заведения, което съгласно Световната здравна организация подценява същинския брой. Има известия за лекари, подложени на напън да изключват случаите на COVID-19 от смъртните актове. И всеобщото тестване значително е изоставено. Броят на дневните проби спадна от 150 милиона на 9 декември до 280 000 на 23 януари. “Все още не знаем какъв брой са били инфектираните и какъв брой са умряли вкъщи ”, сподели проф. Джин Донг-Ян, вирусолог от университета в Хонконг, пред английското издание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР